Tanácsok szemüvegeseknek

A szemüveget legjobb kemény tokban tárolni, így megvédheti a karcolásoktól, de a véletlen balesetektől is: például ha ráül valaki, akkor sem megy tönkre. Ne tegye szemüvegét tok nélkül a zsebébe, vagy táskájába. Gomb, fésű, pénzérmék megkarcolhatják a lencsét és a keretet is.

Szemüvegét mindig két kézzel vegye fel, illetve tegye le, különben a szemüveg keretét megerőltetheti, illetve a csavarok kilazulhatnak, szélsőséges esetben a szemüveg szára is letörhet. Amennyiben azt a fején felcsúsztatva hajpántként, illetve tok nélkül a ruházatán viseli, úgy kerete és lencséi megkarcolódhatnak, megsérülhetnek, egy hirtelen mozdulat során a szemüveg leeshet. A fúrt keretek fokozottan érzékenyek, használatuk még nagyobb körültekintést igényel.

szemüvegtisztítás

Ha nem használ tokot, helyezze a szemüveget sík felületre, összecsukott szárakkal, lencsékkel felfelé.

Ne hagyja szemüvegét napos időben az autó műszerfalán, mert erős hő hatására deformálódhat. Szélsőséges hőmérsékleti viszonyoktól, sugárzó hőtől, vegyi anyagoktól, kozmetikumoktól, tengervíztől, erős fizikai, mechanikai hatásoktól, óvni kell a szemüveget. Szaunában, szoláriumban ne viselje, ne vigye be!

Használat során a szemüveg beállításai módosulhatnak, a szemüveg deformálódhat, csavarjai kilazulhatnak. A fenti problémák észlelése esetén keresse fel az optikát, ahol szakképzett eladók kérésre bármikor archoz igazítják, beállítják, elvégzik a szükséges karbantartásokat az Ön szemüvegén.

Szemüvegét mindig körültekintően tisztítsa meg.
A Magic Cleaner szemüvegtisztító spray gyorsan, foltmentesen eltávolítja a zsíros lerakódásokat és más szennyeződéseket a szemüveglencse felületéről. Szintetikus anyagot nem tartalmaz, így nem károsítja a szemüvegkeretet vagy az objektív foglalatát. Antisztatikus mikrofilm felületet képez a lencsén, amely portaszító hatású és védi az anti-reflex réteget. Használja mindig szemüvegtisztításhoz mikroszálas törlőkendővel együtt.

 

 

Facebook

Vendégkönyv


Sági Balázs
gravatar Végre van egy olyan egy szemvügtisztító, amire nem vagyok allergiás. Ezen kívül még monitortisztítónak is bevált és nagy...

Sümegi Tamás
gravatar Nagyon elégedett vagyok ezzel az új szemüvegspray-vel....